THE KAH TEQUILA

KAH Tequila was designed to pay reverence and honor to Mexico and its people. Its bottle and spirit are reflective of Day of the Dead, the 3,000 year-old Meso-American ritual honoring deceased loved ones. KAH's unique packaging, in turn, is inspired by traditional Calaveras used in Dia de los Muertos rituals to symbolize death and rebirth. The word KAH translates to "life" in the ancient Mayan language. Every bottle is an individual, hand-crafted work of art, not two bottles are the same. While the bottle captures that enduring spirit, so does the Tequila inside, as KAH's distillers transform hand-selected 100% Blue agave into lively Blanco, Reposado and Añejo varieties that are both certified organic and Kosher.

KAH Tequila được thiết kế tạo ra dựa trên nền văn hóa của đất nước và con người Mexico. Chai và chất rượu mạnh chứa bên trong mang ý nghĩa nói về “Ngày của Người Chết”, một lễ nghi tưởng nhớ về người thân đã qua đời của những người Trung Mỹ có lịch sử hơn 3.000 năm. Hình dạng chai KAH lấy ý từ Calaveras (chiếc đầu sọ người viết theo tiếng Tây Ban Nha) truyền thống được dùng trong nghi lễ Ngày của Người Chết (tiếng Tây Ban Nha gọi là Dia de los Muertos) nói về cái chết và sự tái sinh. Chữ KAH có nghĩa là sự sống trong ngôn ngữ cổ xưa của người Maya. Mỗi chai KAH Tequila được làm và vẽ bằng thủ công do đó không có chai nào giống chai nào. Trong khi vỏ chai nói về linh hồn bất diệt, thì chất rượu Tequila bên trong được chưng cất từ 100% cây Blue agave làm ra 3 hạng rượu: Blanco, Reposado và Añejo. KAH Tequila có hai chứng nhận: Kosher* và Organic (nguồn gốc hữu cơ).

* Kosher Certificate: Chứng nhận cho 1 nhà sản xuất thực phẩm nào đó có các thực hành phù hợp với những nguyên tắc Kosher của người Do Thái. Người Do Thái luôn xem trọng ý thức trong việc ăn uống. Những nguyên tắc chính của Kosher được viết trong quyển The Five books of Moses và được xem như là “đạo luật” mà người Do thái phải nghe theo mà không đưa ra một lí do nào khác. Tuy nhiên các giáo sĩ Do thái luôn nhấn mạnh vai trò quan trọng của họ trong việc gìn giữ đạo giáo. Chỉ có một chế độ ăn đúng đắn mới tốt cho cơ thể, vì vậy người Do thái chọn kosher vì nó tốt cho tâm hồn. Trong nhà của người Do thái, bàn ăn được xem như bàn thờ còn bếp là một nơi linh thiêng.

Kah logo
Kah logo

Kim Brandi, founder and CEO of Elements Spirits Inc.

KAH Tequila Blanco

NOM 1472

Distillery: Fabrica de Tequilas Finos, S.A. De C.V.

Web Site: http://www.kahtequila.com

Region: Lowlands - Central

Oven Type: Stainless Steel

Extraction Method: Shredder - Roller

Distillation Method: Pot Still - Stainless Steel

Alcohol Volume: 40%

Price Category: $35 - $70

 

KAH Tequila Blanco contains intense sweet notes of the cooked agave, followed by a spicy white peppery punch. It is silky and delicate, leaving a sachet of spices on the palate.

 

The KAH Tequila Blanco bottle was inspired by traditional Calaveras (skulls made from sugar) which are used in Day of the Dead rituals to symbolize death and rebirth. Sugar skulls are given to family still living and they are invited to "eat their own death", to acknowledge the belief that death is nothing but the passing from this life into the next. Bolivians celebrate their version of the Day of the Dead by keeping the skulls of their loved ones, calling it the "Day of the Skulls". These decaying heads are brought out each year on November 8th and taken to the cemetery where Bolivians feed them, give them cigarettes and Tequila. Keeping and entertaining the skulls of their deceased is seen as a way for the dead to be immortalized. They believe the skulls of their ancestors protect the living by warding off evil spirits.

KAH Tequila Blanco có vị ngọt của agave được nấu chín, cùng với vị cay của tiêu trắng cuối cùng để lại hậu gia vị ở vòm miệng.

Hình dạng chai Tequila KAH Blanco lấy ý tưởng từ chiếc sọ người Calaveras (được làm bằng đường) dùng trong nghi lễ Ngày của Người Chết như một biểu tượng của cái chết và sự tái sinh. Chiếc đầu sọ người làm bằng đường này được tặng cho người sống. Mọi người ăn chúng như là ăn chính cái chết của mình. Người ta nghĩ rằng cái chết chẳng là gì cả, đó chỉ là sự chuyển tiếp từ kiếp này sang kiếp khác. Người Bolivia cũng có lễ hội Ngày của Người Chết bằng cách giữ những chiếc đầu sọ người của người người họ yêu mến cho nên lễ hội này còn được gọi là “Ngày của đầu sọ”. Những chiếc sọ này (sọ thật) được đem ra vào ngày 08 tháng 11 hàng năm và mang đến nghĩa địa để mọi người cho ăn, cho hút thuốc và uống rượu Tequila. Giữ gìn và cúng hiến cho đầu sọ người chết được mọi người cho rằng cái chết trở nên bất tử. Họ tin rằng những chiếc sọ của tổ tiên họ sẽ xua đuổi tà ma và bảo vệ họ.

KAH Tequila Reposado (110 Proof)

NOM 1472

Distillery: Fabrica de Tequilas Finos, S.A. De C.V.

Web Site: http://www.kahtequila.com

Region: Lowlands - Central

Oven Type: Stainless Steel

Extraction Method: Shredder - Roller

Distillation Method: Pot Still - Stainless Steel

Barrel - Cask: French Oak

Alcohol Volume: 55%

Price Category: $35 - $70

 

KAH Tequila Reposado is an ultra smooth, and ultra high-proof Tequila with a full body, and intense Agave favor. It is aged for ten months in French limousine casks, where it acquires subtle hints of vanilla and caramel.

 

The KAH Tequila Reposado bottle is painted as "El Diablo". The use of devil imagery was inspired by Day of the Dead celebrations in Peru. The festival takes place the week before November 5th on the banks of Lake Titicaca, The traditional dances (complete with dangling red crucifixes) are rumored to be led by the devil himself. Traditional dances are dedicated to Satan. This region of Peru is mostly a mining area and workers spend much time underground. According to ancient Incan beliefs, Satan lives underground making the miners vulnerable to his powers due to their daily proximity. The festival is designed to honor Satan, thus keeping the workers safe. The even pour Tequila on the ground for the devil to drink.

KAH Tequila Reposado là loại rượu cồn cao độ rất êm dễ uống, hương vị đậm đà mùi hương Agave. Chúng được ủ 10 tháng trong thùng gỗ sồi limousine của Pháp cho nên đã làm cho rượu trở nên tinh tế hơn lại còn phản phất mùi vanilla và caramel.

 

Chai KAH Tequila Reposado được sơn theo hình tượng của quỷ "El Diablo". Hình tượng quỷ này được lấy từ lễ hội Ngày của Người chết ở Peru. Lễ hội này được tổ chức một tuần trước ngày 5 tháng 11 hàng năm bên bờ hồ Titicaca với một điệu nhảy truyền thống được đồn đãi rằng do quỷ truyền dạy lại để hiến dâng cho quỷ Satan. Vùng này ở tại Peru là vùng đất mỏ khoáng sản và công nhân đa số phải làm việc dưới mặt đất. Theo tín ngưỡng của người Inca cổ xưa, quỷ Satan sinh sống dưới mặt đất và làm những người thợ mỏ mất đi sức mạnh trong công việc hàng ngày. Lễ hội này nhằm để cúng hiến cho quỷ Satan, và giữ cho những người công nhân được an toàn. Họ thậm chí còn rót tequila xuống đất để mời quỷ ma uống.

KAH Tequila Añejo

NOM: 1472

Distillery: Fabrica de Tequilas Finos, S.A. De C.V.

Web Site: http://www.kahtequila.com

Region: Lowlands - Central

Oven Type: Stainless Steel

Extraction Method: Shredder - Roller

Distillation Method: Pot Still - Stainless Steel

Barrel – Cask: American Oak

Alcohol: Volume 40%

Price Category: $35 - $70

 

KAH Tequila Añejo contains aromas of coffee, chocolate and tobacco masterfully created during its two year aging time in American white oak casks.

 

The KAH Tequila Añejo bottle is designed with black and white motifs to represent the practices of Nicaraguans who take "rest in peace" to a whole new level. While they perform similar traditions to other Latin American counterparts (IE. decorate graves, bring food to alters to honor the dead), they also often sleep at the grave-sites of their deceased. The idea is that by sleeping with the dead, Nicaraguans reinforce the emotional connection they hold with those loved ones that have passed

KAH Tequila Añejo mang hương vị cà phê, sô-cô-la, thuốc lá do được ủ 2 năm trong thùng gỗ sồi trắng của Mỹ.

 

Chai KAH Tequila Añejo với những họa tiết mang màu đen và trắng để thể hiện các nghi lễ của người Nicaragoa đưa người chết về nơi yên bình và tái sinh. Ngoài các lễ nghi tương tự như các quốc gia Mỹ Latin khác, tức là trang trí huyệt mộ, cúng hiến thức ăn cho người chết…người Nicaragoa thường ngủ ngay bên cạnh những người thân đã chết. Họ cho rằng việc ngủ với người chết như vậy sẽ thắt chặt mối dây liên hệ giữa họ với người thân yêu đã khuất.

KAH Tequila Extra Añejo

NOM: 1472

Distillery: Fabrica de Tequilas Finos, S.A. De C.V.

Web Site: http://www.kahtequila.com

Region: Lowlands - Central

Oven Type: Stainless Steel

Extraction Method: Shredder - Roller

Distillation Method: Pot Still - Stainless Steel

Barrel – Cask: American Oak

Alcohol Volume: 40%

Price Category: $100 - $250

 

KAH Tequila Extra Añejo features smooth pepper and smoky wood flavors with hints of sweet spice, vanilla, honey, maple and caramel. KAH Extra Añejo is aged for four and a half years in American oak barrels.

 

The limited edition KAH Tequila Extra Añejo bottle is adorned with over 700 Swarovski crystals and was inspired by the royal Mayan burial rituals of its royal court. Mayan kings and royalty were placed in burial chambers richly adorned with precious stones and jewelry.

(WWW.TEQUILA.NET)

KAH Tequila Extra Añejo là loại rượu êm dịu có mùi vị cay của tiêu và mùi khói của gỗ, phản phất chút gia vị ngọt, vanilla, mật ong, gỗ thích và caramel. KAH Extra Añejo được ủ 4 năm rưỡi trong thùng gỗ sồi Mỹ.

 

Chai của KAH Tequila Extra Añejo được sản xuất với số lượng có hạn và được đính hơn 700 viên pha lê Swarovski lấy ý tưởng từ nghi lễ chôn cất những người thuộc bộ tộc hoàng gia Maya. Vua và hoàng gia của bộ tộc Maya đựơc đặt trong hầm mộ được trang trí toàn bằng đá quý và trang sức.

Jack Kao

10/2011

Theo www.tequila.net

Translated by Jack Kao

 

Khi copy xin vui lòng ghi nguồn trích dẫn tại

http://kao-miniature.jimdo.com

 

Write a comment

Comments: 4
 • #1

  Duy Cuong (Saturday, 17 December 2011 13:59)

  Bài viết hay quá. Bộ 3 tequila thật quyến rũ quá đi mất! :D

 • #2

  Reehan (Monday, 09 July 2012 19:06)

  good post

 • #3

  Steven (Friday, 28 September 2012 06:11)

  Nice one info, thanks

 • #4

  Jarouš (Friday, 28 September 2012 23:19)

  Appreciate your information

LIKE US ON FACEBOOK

MY FANPAGE

Free counters!

VISIT OUR CLUB AT:

www.vietnamliquorclub.com